Devam Eden Projeler, Projeler

“2030 yılında nasıl bir Kalkınma Atölyesi?”

Project details

Kurum

Kalkınma Atölyesi

Teslim Tarihi

Aralık 2021

Category

Devam Eden Projeler, Projeler

2030 yılında nasıl bir Kalkınma Atölyesi?

Kalkınma Atölyesi Kooperatifi ile birlikte “2030 yılında nasıl bir Kalkınma Atölyesi?” sorusunun peşine düşüyoruz.

 

Bilimsel araştırma ve geliştirme kooperatifi türünde Türkiye’de öncü bir rol oynayan Kalkınma Atölyesi Kooperatifi’nin (KA) 20 yılı aşkın bir sürede edindiği deneyimler ve birikimler çerçevesinde, KA’ya gönül ve emek verenlerin gelecek hayallerini ve planlarını değerlendirmeye çalışıyoruz. KA’nın geçmiş deneyimlerden aldığı güçle geleceğini, geleceğe dönük hayallerinden aldığı güçle de geçmişini, KA’nın ortakları, profesyonelleri, gönüllüleri, partnerleri ve diğer paydaşlarıyla birlikte yeniden ele alıyoruz. 

 

“Kalkınma Atölyesinde Büyümek, Kalkınma Atölyesiyle Büyümek: 2002’den 2030’a Geçmiş ve Gelecek Değerlendirmesi” başlığını taşıyan çalışmamızda kooperatif yönetiminden muhasebeye, ortaklar arası ilişkilerden sorun ve çatışma yönetimine, kooperatif içi iletişimden paydaşlarla etkileşime, proje ve bütçe yönetiminden profesyonel ve gönüllü emeğine (…) uzanan geniş bir yelpazede bir kooperatifin hikâyesine tanık oluyoruz. Kalkınma Atölyesi ortaklarının ve paydaşlarının muazzam bir samimiyet ve şeffaflıkla paylaştığı geçmiş ve gelecek değerlendirlemelerinin, giderek artan bir ilgi odağı haline gelen kooperatiflere ve kooperatifleşme girişimlerine de yol göstereceğine inanıyoruz. İki kooperatifin, KA’nın ve Yerküre’nin dayanışma ve birbirinden öğrenme sürecinin de bir parçası olan bu çalışmamızın önümüzdeki aylarda Türkçe ve İngilizce olarak basılmasını bekliyoruz.

Share on
Previous

Diyarbakır Gastronomisi

Next

Program Değerlendirmesi

yerküre yerel çalışmalar kooperatifi

Yerküre Ortaklarına Çağrı:

05.05.2023

Sevgili Ortağımız,

 

Yerküre Yerel Çalışmalar Sosyal Kalkınma Proje Danışmanlığı Bilimsel Araştırma Geliştirme Kooperatifimizin 2022 yılı Olağan Genel Kurulu 08 Haziran 2023 tarihinde Genel Merkezimizde saat 14:00’da çoğunluklu olarak yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde çoğunluksuz ikinci toplantının aynı yer ve saatte 15/06/2023 tarihinde yapılmasına karar verilmiştir. Genel Kurul gündemi mektup olarak posta adreslerinize iletilmiştir. 

Kooperatifimizin yönetim kurulu olarak Genel Kurulumuza katılımınızın önemli olduğunu, katılamadığınız takdirde dilerseniz vekaletinizi genel kurula katılma hakkı bulunan bir başka ortağımıza verebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

 Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi’nin çalışmalarını tüm ortaklarımızın akıl ve iradesiyle daha iyi yerlere taşıyacağımıza  olan inancımızla, hepimize sağlıklı günler diliyoruz.

Yerküre Yerel Çalışmalar Kooperatifi
Yönetim Kurulu

yerküre yerel çalışmalar kooperatifi